Порше София Запад news

Audi is shaping the world of tomorrow today. With progressive technology, passionate creativity, and new social thought impulses. Discover the diversity of our Audi models now

  1. Новини и събития
  2. Електрически, спортен и прогресивен: Audi e-tron GT
10.04.2021
НОВО ОТ AUDI

Електрически, спортен и прогресивен: Audi e-tron GT

С модела e-tron GT, марката Audi показва колко вдъхновяваща може да бъде електрическата мобилност. Елегантното купе с четири врати съчетава емоционален дизайн с мощно задвижване и динамична управляемост. Този модел бележи прехода към една нова ера – това е Gran Turismo на бъдещето.

eGT_2021_2301

Електрическата мобилност става динамична и завладяваща – Audi e-tron GT** е нагледното доказателство. Това е Audi, каквото никога не е имало досега: с модела e-tron GT* марката показва колко емоционално и очарователно е бъдещето на мобилността.

Изцяло електрическият автомобил от типа Gran Turismo вече е на пазара в България  и е наличен в двете версии e-tron GT quattro* и RS e-tron GT.** И двете модификации са мощни, бързи и динамични, и двете се отличават с нулеви локални вредни емисии. Със съвкупността си от качества този автомобил интерпретира идеята за Gran-Turismo по нов начин. Автомобилът съчетава експресивен дизайнерски език с изобилие от електрическа мощ, високо ниво на ефективност и отлична пригоденост за всекидневна употреба. 

Двата мощни електрически двигателя се грижат за задвижването на четирите колела и осигуряват впечатляващо представяне. Високоволтовата батерия с 85 кВтч нетен енергиен капацитет позволява постигане на пробег с едно зареждане до 487 километра (за Audi e-tron GT quattro*) и до 472 км (за RS e-tron GT**) , а благодарение на 800-волтовата технология тя може и да се зарежда екстремно бързо. Без значение дали става дума за ходовата част, светлините, управлението на функциите, свързването или е-tron Sportsound: Audi e-tron GT quattro* и RS e-tron GT** демонстрират изключителната технологична компетентност и вниманието към всеки детайл, които са така типични за Audi.

Eлектрическо Gran Turismo: класически принципи, пречупени през нова перспектива

Спортен дух и комфорт – това са двете класически коронни дисциплини на един автомобил от типа Gran Turismo. Дизайнът на Audi e-tron GT* залага именно на тези ценности и ни дава възможност да погледнем на тях от една нова перспектива: устойчивостта играе много важна роля в света на електрическата мобилност. Идеята за устойчивост започва в съзнанието, а тук се изразява и чрез дизайна на автомобила. Едно от видимите свидетелства за устойчивост в случая са превъзходните аеродинамични показатели на e-tron GT*.  Неговият нисък коефициент на обтекаемост Сх от едва 0,24 повишава ефективността и осигурява по-голям пробег с едно зареждане.

Екстериорът на Audi e-tron GT* го превръща в същинско динамично произведение на изкуството. Всяка линия и повърхност тук е на мястото си – започвайки от предните фарове, по желание на клиента предлагани с технология Audi лазерни светлини, до големия дифузорен елемент в задната част на автомобила. Всички детайли в този автомобил създават една неповторима скулптура, която изглежда така, сякаш е изваяна от вятъра. 

Audi e-tron GT* доказва нагледно: оформлението на един електромобил с голяма акумулаторна батерия и очароватеният дизайн на Gran Turismo със снишен силует и атлетични пропорции не са взаимно изключващи се понятия. Това е възможно благодарение на вдлъбнатината в батерията. Пасажерите на втория ред могат да поместят краката си в специална ниша в пода, което запазва ниската позиция на седене – и съответно изобилния простор във височина, независимо от ниската линия на покрива. В комбинация с големите арки на колелата, в които се побират джанти с размер до 21 цола и дългото 2,90 метра междуосно разстояние, това решение осигурява идеални пропорции и придава на мощното GT изключително представителна стойка на пътя.

Още по-прогресивен.

Audi e-tron GT* има размери на класическо GranTurismo: при междуосно разстояние от 2,90 метра дължината възлиза на 4,99 метра, широчината достига 1,96 метра, а височината е само 1,41 метра. Багажното отделение е с вместимост 405 литра, а при RS-модела със серийна озвучителна уредба Premium Sound System от Bang & Olufsen обемът е 366 литра. Под предния капак има допълнителна ниша за багаж с обем 85 литра.

Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите: водачът и пасажерът седят ниско и спортно, разделени от широката централна конзола, а задните места предлагат достатъчно простор за възрастни пасажери. Със своята прогресивна елегантност интериорният дизайн подчертава характера на автомобила. Това е истинско Gran Turismo, тоест автомобил за пътуване със спортен характер, който предлага и отличен комфорт.

Ориентиран към стойностите.

Идеята за устойчивост се проявява в пълна сила и в интерира на e-tron GT* Типично за спортните модели на Audi, арматурното табло е ориентирано към водача, а оформлението създава усещане за простор и свобода, което подхожда отлично на характера на един комфортен и същевременно динамичен спортен автомобил за пътуване. Едновременно с това, e-tron GT** се откроява с лишено от кожа интериорно обзавеждане, което идва да покаже, че устойчивостта е важен елемент от философията на това електрическо Gran Turismo.


Login to the newsletter

One step ahead! Our newsletter keeps you up-to-date about our activities and exclusive special promotions!

The input data is not valid. Please try again.

please choose a salutation

Sadly, a problem occured while signing up to the newsletter. Please try again later.

checkbox_default

Thank you!

You successfully signed up to our newsletter.

You will reciee an e-mail containing a verification link, to finish your registration.