НОВО ОТ AUDI
11.04.2021

Електрически, спортен и прогресивен: Audi e-tron GT

С модела e-tron GT, марката Audi показва колко вдъхновяваща може да бъде електрическата мобилност. Елегантното купе с четири врати съчетава емоционален дизайн с мощно задвижване и динамична управляемост. Този модел бележи прехода към една нова ера – това е Gran Turismo на бъдещето.
eGT_2021_2301

Електрическата мобилност става динамична и завладяваща – Audi e-tron GT** е нагледното доказателство. Това е Audi, каквото никога не е имало досега: с модела e-tron GT* марката показва колко емоционално и очарователно е бъдещето на мобилността.

Изцяло електрическият автомобил от типа Gran Turismo вече е на пазара в България  и е наличен в двете версии e-tron GT quattro* и RS e-tron GT.** И двете модификации са мощни, бързи и динамични, и двете се отличават с нулеви локални вредни емисии. Със съвкупността си от качества този автомобил интерпретира идеята за Gran-Turismo по нов начин. Автомобилът съчетава експресивен дизайнерски език с изобилие от електрическа мощ, високо ниво на ефективност и отлична пригоденост за всекидневна употреба. 

Двата мощни електрически двигателя се грижат за задвижването на четирите колела и осигуряват впечатляващо представяне. Високоволтовата батерия с 85 кВтч нетен енергиен капацитет позволява постигане на пробег с едно зареждане до 487 километра (за Audi e-tron GT quattro*) и до 472 км (за RS e-tron GT**) , а благодарение на 800-волтовата технология тя може и да се зарежда екстремно бързо. Без значение дали става дума за ходовата част, светлините, управлението на функциите, свързването или е-tron Sportsound: Audi e-tron GT quattro* и RS e-tron GT** демонстрират изключителната технологична компетентност и вниманието към всеки детайл, които са така типични за Audi.

Eлектрическо Gran Turismo: класически принципи, пречупени през нова перспектива

Спортен дух и комфорт – това са двете класически коронни дисциплини на един автомобил от типа Gran Turismo. Дизайнът на Audi e-tron GT* залага именно на тези ценности и ни дава възможност да погледнем на тях от една нова перспектива: устойчивостта играе много важна роля в света на електрическата мобилност. Идеята за устойчивост започва в съзнанието, а тук се изразява и чрез дизайна на автомобила. Едно от видимите свидетелства за устойчивост в случая са превъзходните аеродинамични показатели на e-tron GT*.  Неговият нисък коефициент на обтекаемост Сх от едва 0,24 повишава ефективността и осигурява по-голям пробег с едно зареждане.

Екстериорът на Audi e-tron GT* го превръща в същинско динамично произведение на изкуството. Всяка линия и повърхност тук е на мястото си – започвайки от предните фарове, по желание на клиента предлагани с технология Audi лазерни светлини, до големия дифузорен елемент в задната част на автомобила. Всички детайли в този автомобил създават една неповторима скулптура, която изглежда така, сякаш е изваяна от вятъра. 

Audi e-tron GT* доказва нагледно: оформлението на един електромобил с голяма акумулаторна батерия и очароватеният дизайн на Gran Turismo със снишен силует и атлетични пропорции не са взаимно изключващи се понятия. Това е възможно благодарение на вдлъбнатината в батерията. Пасажерите на втория ред могат да поместят краката си в специална ниша в пода, което запазва ниската позиция на седене – и съответно изобилния простор във височина, независимо от ниската линия на покрива. В комбинация с големите арки на колелата, в които се побират джанти с размер до 21 цола и дългото 2,90 метра междуосно разстояние, това решение осигурява идеални пропорции и придава на мощното GT изключително представителна стойка на пътя.

Още по-прогресивен.

Audi e-tron GT* има размери на класическо GranTurismo: при междуосно разстояние от 2,90 метра дължината възлиза на 4,99 метра, широчината достига 1,96 метра, а височината е само 1,41 метра. Багажното отделение е с вместимост 405 литра, а при RS-модела със серийна озвучителна уредба Premium Sound System от Bang & Olufsen обемът е 366 литра. Под предния капак има допълнителна ниша за багаж с обем 85 литра.

Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите: водачът и пасажерът седят ниско и спортно, разделени от широката централна конзола, а задните места предлагат достатъчно простор за възрастни пасажери. Със своята прогресивна елегантност интериорният дизайн подчертава характера на автомобила. Това е истинско Gran Turismo, тоест автомобил за пътуване със спортен характер, който предлага и отличен комфорт.

Ориентиран към стойностите.

Идеята за устойчивост се проявява в пълна сила и в интерира на e-tron GT* Типично за спортните модели на Audi, арматурното табло е ориентирано към водача, а оформлението създава усещане за простор и свобода, което подхожда отлично на характера на един комфортен и същевременно динамичен спортен автомобил за пътуване. Едновременно с това, e-tron GT** се откроява с лишено от кожа интериорно обзавеждане, което идва да покаже, че устойчивостта е важен елемент от философията на това електрическо Gran Turismo.

За да вградите YouTube видеа, поставете маркера тук:
(YouTube видео - Споделяне - Вграждане)

Вграждане на видео