Порше София Запад Новини

Audi оформя света на утрешния ден с прогресивни технологии и ненадминат дизайн. Открийте разнообразието на Audi моделите сега

  1. Новини и събития
  2. Audi grandsphere concept – First Class на бъдещето
20.09.2021
НОВО ОТ AUDI

Audi grandsphere concept – First Class на бъдещето

Частен самолет за наземна употреба - Audi представя на IAA 2021 студията Audi grandsphere concept. Подобно на първа класа в самолет, дългата 5,35 метра лимузина осигурява индивидуално пътуване при максимален комфорт и цял асортимент от възможности за изживявания по време на път.

Audi grandsphere concept

- Audi grandsphere concept - луксозна лимузина с електрическо задвижване
 
- Нова интериорна концепция - свободно конфигурируемо пространство отпред
 
- Автоматизираното управление създава иновативна сфера от изживявания

Частен самолет за наземна употреба - Audi представя на IAA 2021 студията Audi grandsphere concept. Подобно на първа класа в самолет, дългата 5,35 метра лимузина осигурява индивидуално пътуване при максимален комфорт и цял асортимент от възможности за изживявания по време на път. Автоматизираното управление на Level 4 дава възможности за достигане до нови измерения на свобода: в такъв режим автомобилът остава без волан, педали и контролни прибори, а целият интериор се превръща в пространство за изживявания. Първият ред седалки от своя страна се превръща във First Class ложа с максимално пространство, пълен обзор във всички посоки и цялостен достъп до всеобхватната дигитална екосистема, която е интегрирана в Audi grandsphere.

Image

Като втори модел от "Sphere"-серията концептуални модели на марката с четирите пръстена на емблемата, Audi залага особено големи амбиции на grandsphere. Защото много от показаните тук технологии и елементи в дизайна ще се пренесат в следващите години към серийните продукти на марката. Audi grandsphere concept илюстрира същината на марката, а именно да носи духа на технологични трансформации и изцяло нови, цялостни предложения за мобилност в премиум сегмента.

През август 2021 вече дебютира електрическият роудстър Audi skysphere concept - впечатляваща студия за автономно управляван автомобил от типа GT на бъдещето, който със своето променливо междуосно разстояние за секунди е в състояние да се превърне в спортен автомобил за самостоятелно шофиране. Двата концептуални автомобила - както и Audi urbansphere, който през 2022 година ще се появи като последен представител на триото - са свързани от общата концепция да бъдат годни за автономно управление на Level 4. Това е технология, която Audi възнамерява да въведе в серийно производство през втората половина на десетилетието съвместно с CARIAD - софтуерното подразделение на концерна Volkswagen.

Level 4: в този режим интериорът от класически автомобилен кокпит с място за водача и неговите спътници се превръща в луксозна ложа за релакс, в която дори основни елементи като волан и педали изчезват напълно. Вътрешността дава нов тип свобода и за пътниците от втория ред. Защото Audi grandsphere не само освобождава при всяка възможност водача от необходимостта да шофира, но и предлага на всички пътници огромно разнообразие от опции, които им дават възможност за индивидуални занимания: комуникация или релакс, работа или отдаване на личен живот, всеки може да прави каквото пожелае. Audi grandsphere concept се превръща от автомобил в "Experience Device".

С услугите на Audi, както и с добавянето на редица дигитални функции се прибавят множество нови възможности. С тяхна помощ може да разнообразявате пътуването си по различни начини - например с намиране на живописен маршрут с опции за намиране на хотели и ресторанти по пътя. Някои от всекидневние задачи също са значително облекчени. Например при режим на автоматично управление Audi grandsphere concept дава на пасажерите различни видове информация за крайната цел и е в състояние самостоятелно да намира места за паркиране и за зареждане.

Инфо-развлекателните възможности също са максимално индивидуализирани, благодарение на безжичното интегриране на Onboard-Streaming на музика и видео. Наред с това в бъдеще Audi ще предлага персонализирани и ексклузивни услуги - концерти, културни мероприятия или резултати от спортни събития могат да бъдат доставяни специално по заявка на клиента.

Audi grandsphere concept илюстрира същината на марката - да дефинира прогресивния лукс на бъдещето. Към това се включват цял асортимент от висококласни изживявания, постигнати благодарение на всеобхватната дигитализация и устойчива концепция, насочена към постигане на CO2-неутралност и максимално щадене на изчерпваемите природни богатства.

Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.